top of page

Balansbräda Balance board

Balansbräda

På en balansbräda stärker och tränar du din balans och koordinationsförmåga, vilket är avgörande för att muskler och leder inte ska utsättas för överbelastning. En balansplatta kan även ge ett naturligt​ rörelsemönster som bidrar till omedveten träning.

Balansbrädor & Promenadband för kontoret

Nöjda kunder – Prisgaranti – Fri frakt vid köp över 6000kr – Minst 5 års garanti

Balansbrädor och promenadband är nästan ett måste vid ett arbete som innebär många timmars stillasittande på samma plats, men det är stor skillnad mellan bra och dåliga Balansbrädor. Vi har de bra och bekväma alternativen så att du kan jobba på ett icke störande sätt.

Balansbrädor för er med krav på god variation redskap

Kroppen är ömtålig och en Bräda ifrån oss tar verkligen hand om din kropp. Alla våra produkter är designade för att underlätta blodets naturliga strömningar i kroppen och hjälper till att få ro och avskildhet. De är perfekta till kontorsarbetare med höga krav på god ergonomi.

Brett sortiment i flera utföranden

Vi på Kontors ergonomi har ett brett sortiment i flera varianter och färger. Vi har vad du behöver för att kunna jobba effektivt utan att behöva vara orolig över din hälsa.

Övningar

Knäböj Tränar framsidan låren och sätesmuskulaturen. Stå med båda fötterna uppe på brädan med så brett avstånd mellan benen som du klarar av. Lägg kroppstyngden på hälarna, skjut ut rumpan bakåt, sträck ut armarnaframför dig och sätt dig ner så långt som du klarar. Upprepa 12 gånger innan du vilar och tar om serien två gånger till. När övningarna blir för lätta för dig kan du göra samma sak på ett ben i taget. Då gör du 12repetitioner 3 gånger på varje ben.

 

Knäböj med benet bakom Tränar framsidan låren och sätesmuskulaturen. Stå med det ena benet uppe på brädan och sätt det andra benet långt ut bakom. Böj båda benen tills knäleden är i 90-gradig vinkel. Se till att tårna på det främre benet alltid är framför knät. Hållgärna händerna i sidan. Repetera 12 gånger innan du byter ben. Upprepa serien två gånger till på varjeben.

Push UpsTränar bröst samt till viss del baksidan armarna och skuldrorna Stå med rak kropp med ena handen uppe på brädan (du kan göra övningen påknäna om det är för tungt att stå med rak kropp). Ha båda händerna rätt ut från bröstet, gärna ganska brett isär för att komma åt bröstmusklerna ordentligt. Rör dig långsamt nedåt tills bröstet nästan nuddar golvet och pressa dig sedan upp igen. Upprepa 12 gånger innan du vilar och tar om serien två gånger till.

 

Knäböj med benet åt sidan Tränar sätesmuskulaturen och insidan låren, samt till viss del framsidan låren. Stå med det ena benet uppe på brädan och placera det andra benet ut åt sidan. Julängre ut du har benet, ju mer kommer det att ta på insidan låret. Lägg kroppstyngden på hälarna, skjut ut rumpan bakåt, sträck ut armarna framför dig ochsätt dig ner så långt som du klarar. Repetera 12 gånger innan du byter ben. Upprepa serien totalt två gånger på varje ben.

 

Flygaren Tränar coremuskulaturen i magen och ryggen (balansmusklerna) Stå med det ena benet uppe på brädan och sträck ut det andra benet bakom dig. Luta överkroppen framåt. Växla gärna mellan att ha armarna längs sidorna, framåt,ut åt sidorna och ner mot golvet för variation. Nedan kan du se ett urval av våra Balansbrädor och och Balansbollar.

Finns det något som vi kan hjälpa till med?

Vi på Kontors Ergonomi.se kan hjälpa er som är i behov av ergonomiska tillbehör till datorarbetsplatsen.

Enklare förvaringsmöbler eller exklusiva alternativt, kontorsmöbler av olika slag. Hos oss kan ni hitta det som passar bäst för just er – oavsett produkt eller pris. "Glöm inte att ni kan få prova olika ergonomiska produkter gratis"

Köp era ergonomiska produkter ifrån oss eller sök bland andra relaterade produkter som exempelvis kontorsstolar,  höjbara skrivbord som styrs via en app, Förbrukningsartiklar samt övriga tillbehör.

Välkommen till Kontors ergonomi.se

bottom of page