top of page

Fotstöd - footrest

Fotstöd

Här hittar du fotstöd för kontor och arbetsplatser. Ett fotstöd kan hjälpa till med ergonomin på arbetsplatsen och dessutom hjälpa till med en avslappnad och ergonomiskt riktig arbetsställning. Många av dessa fotstöd justerbara där både vinkel och höjd kan anpassas. Stadiga stålkonstruktioner och glidfria ytor gör att fotstödet hålls på plats under bordet.

Fotstöden har olika särskiljande egenskaper såsom bubblor på underlaget som är sköna mot fotsulorna. Vissa har fläkt som kan vara extra skönt för att motverka fotsvett varma dagar på kontoret och är då också utrustade med värmeelement som värmer fötterna. Du hittar också extra stora fotstöd här.

Förutom fotstöd har vi ett bra utbud av kontorsmöblering, det inkluderar arbetsplatsmattor, ergonomiska kontorsstolar, bordsskärmar för att dämpa ljud, skrivbordslampor med USD-uttag och många andra smarta produkter. 
 

Fotstöd - footrest

Möjlighet att  variera arbetsställning är A och O, framförallt inom kontorsmiljöer och verksamheter där många av de anställda sitter ned vid skrivbord och dator under långa stunder av dagen. Höj och sänkbara skrivbord är då en användbar investering, men i många fall kan man också komma långt med inköp av ergonomiskt fotstöd.

Det finns många olika modeller och varianter av stöd men gemensamt för dem alla är att de bidrar till och resulterar en ergonomiskt korrekt arbetsställning. Genom att fötterna kommer upp en aning så påverkas rygg, nacke och axlar positivt. Något som i sin tur minskar risken för förslitningsskador och smärtsamma spänningar. 

Att tänka på i valet av fotstöd för kontor

Utmärkande för kvalitativa och funktionella fotstöd är att de är smidiga, funktionella och estetiskt tilltalande. För bästa effekt så är det naturligtvis möjligt att ändra stödens inställningar och vinklar så att de passar den enskilde användarens unika behov och förutsättningar. Till exempel längd, eventuella smärt- eller problemområden samt arbetsställning och typ av arbete är exempel på faktorer som är bra att ta hänsyn till vid användningen av fotstöd. Oavsett vilket underlag som utmärker platsen där stödet används så säkerställs dess antiglideffekt av gummidetaljer eller gummiskikt.

Finns det något som vi kan hjälpa till med?

Vi på Kontors Ergonomi.se kan hjälpa er som är i behov av ergonomiska tillbehör till datorarbetsplatsen.

Enklare förvaringsmöbler eller exklusiva alternativt, kontorsmöbler av olika slag. Hos oss kan ni hitta det som passar bäst för just er – oavsett produkt eller pris. "Glöm inte att ni kan få prova olika ergonomiska produkter gratis"

Köp era ergonomiska produkter ifrån oss eller sök bland andra relaterade produkter som exempelvis kontorsstolar,  höjbara skrivbord som styrs via en app, Förbrukningsartiklar samt övriga tillbehör.

Välkommen till Kontors ergonomi.se/

bottom of page