top of page

Ergonomisk Ståmatta Arbetsplatsmattor

Ståmattor & Arbetsmattor

Vi har marknadens bredaste sortiment av arbetsplatsmattor eller ståmattor. Vi har ett komplett sortiment från svenska Matting som är ledande inom arbetsmattor med många storlekar och utföranden beroende på behov och miljö såsom populära modeller som StandUp, Comfort, Naturgummi, Tjocka, mjuka. Med en ståmatta kan du arbeta med eller utan skor på och är lätta att hålla rena. Ståmattor finns i olika material, färger och storlekar.

Standmat.jpg

Sun-flex Stand mat

Storlek: 710 x 530 x 24 mm

Varför använda ståmatta?

Hälsomässiga fördelar med att arbeta ståendes på en tryckavlastande matta är väldokumenterade och får stöd av forskning internationellt. Mattan motverkar aktivt det sammanfattande ordet "sittsjukan" med nackspärr och ryggont. Världshälsoorganisationen WHO summerar stillasittandet som en av de farligaste orsakerna till tidig död i höginkomstländerna och en folksjukdom som mattan och stående arbete effektivt motverkar. En ergonomisk ståmatta är en god investering som bevisligt ger friskare personal. Stående arbete stärker kroppens centrala muskler, förbättrar blodcirkulation och ökar kaloriförbränningen.

Art: 170012, 170090, standmat, Matting, Kenson, Sun-flex, Standmat, tjocka släta mattor,

Ergonomiska Arbetsplatsmattor - Ståmattor

En ergonomisk arbetsplatsmatta underlättar blodcirkulationen och avlastar rygg, ben och fötter vid stående arbetsposition, vilket gör att du orkar stå längre. 

Fördelar med arbetsplatsmatta för kontor

Smärta i rygg, axlar och nacke är ett vanligt problem i samband med kontorsarbete, och framförallt i de fall som de anställda sitter stilla under lång perioder. Att variera arbetsställning och stå upp under delar av arbetsdagen är ett bra sätt att stärka muskulaturen. Samtidigt ökas vanligen produktiviteten och koncentrationsförmågan. 

Många gånger kan det dock kännas en aning ovant och ansträngande att stå upp och arbeta, även om man har tillgång till ett kvalitativt höj- och sänkbart skrivbord. En ergonomisk arbetsplatsmatta för kontor är i dessa fall en smidig väg till en mer ergonomisk upplevelse.

Det finns många olika typer av ergonomiska arbetsplatsmattor beroende på arbetsplatsens behov och förutsättningar. Storlek, färg, material kan enkelt varieras, till exempel beroende på om mattan ska användas för att gå eller stå på.

Brett sortiment i flera utföranden

Vi på Kontors ergonomi har ett brett sortiment i flera varianter och färger. Vi har vad du behöver för att kunna jobba effektivt utan att behöva vara orolig över din hälsa.

Finns det något som vi kan hjälpa till med?

Vi på Kontors Ergonomi.se kan hjälpa er som är i behov av ergonomiska tillbehör till datorarbetsplatsen.

Enklare förvaringsmöbler eller exklusiva alternativt, kontorsmöbler av olika slag. Hos oss kan ni hitta det som passar bäst för just er – oavsett produkt eller pris. "Glöm inte att ni kan få prova olika ergonomiska produkter gratis"

Köp era ergonomiska produkter ifrån oss eller sök bland andra relaterade produkter som exempelvis kontorsstolar,  höjbara skrivbord som styrs via en app, Förbrukningsartiklar samt övriga tillbehör.

Välkommen till Kontors ergonomi.se

bottom of page